Over de besmeurde troon van de koning van honderden. Zullen Coleman, Gatlin of iemand anders het aannemen?

Toch is een 23-jarige Amerikaan van streek.

Wanneer mensen de netheid ervan in twijfel trekken.

Negen van de laatste tien begint op 100 meter. Na verloop van tijd domineert 9.81 de seizoenslijsten. Op de Wereldkampioenschappen atletiek, die vrijdag in Doha begint, is het een duidelijke favoriet van honderden.

Koninklijke disciplines.

Maar tegelijkertijd, disciplines verscheurd door dopingschandalen. In de ogen van velen zou hij zeer dankbaar moeten zijn dat hij in Doha mag deelnemen. Drie afwezigheden zijn gelijk aan een positieve test volgens de regels.

6. Juni 2018.

19.Januari 2019.

26. April 2019.

Vandaag keken ze tevergeefs. Waarom was hij ergens anders dan melden?

Atleten schrijven een ‘venster’ van een uur voor elke dag, met vermelding van de exacte locatie waar de commissarissen hen op dat moment zullen bereiken.

“Ik vergat te schrijven wanneer mijn plannen bijvoorbeeld veranderden toen ik eerder naar de sportschool ging. Dat gebeurt, ‘betoogde Christian Coleman . “Het heeft niets te maken met doping of proberen doping te verbergen. Gewoon een onschuldige fout. Voel je vrij om te zeggen dat ik een eikel ben die de test heeft gemist. Niemand is perfect en we maken allemaal fouten. Maar zeg niet dat ik een valsspeler ben! ”

Ik zal nooit een positieve test hebben!

Opgeslagen het brak in de regels waar advocaten op wezen.Volgens hen moet de datum van de eerste gemiste test worden teruggezet naar de eerste dag van de driemaandelijkse testperiode. Daarom werd het vervolgens herzien tot 1 april 2018 en had Coleman plotseling slechts twee afwezigheden toegestaan ​​in 12 maanden. “Ik heb nog nooit een positieve test gehad en dat zal ik ook nooit doen. Ik wil atletiek vooruit helpen. Maar de media slaan het terug met hun negatieve verhalen. ”

Als het eenmaal in de aanvalsmodus is gegaan, blijft het erin. Hij eist een verontschuldiging van de USADA voor het beschadigen van zijn reputatie. “Het is een schande van de USADA dat het zelfs zijn eigen regels niet kent. Hoe kunnen ze dan verwachten dat atleten ze kennen…”klaagt hij.

Heeft hij gelijk?Is het schoon?

Sommige atleten kijken naar zijn groeiende verklaring van onschuld met scepsis.

Sinds 26 juli heeft hij niet geracet. In ieder geval kunnen recente gebeurtenissen een stempel hebben gedrukt op de psyche van Coleman en hem kwetsbaarder hebben gemaakt in Doha.

Wie zou hem kunnen verslaan?

Gatlin heeft een vervloekte coach

De titel wordt verdedigd door de 37-jarige Justin Gatlin , 9.87 dit jaar de derde snelste speler in het kampioenschap. Maar is hij ook gezond? Hij veroorzaakte een dijspierblessure tijdens een vergadering in Zagreb op 3 september, strompelde het stadion uit.

“Het was niets ernstigs, ik ging binnen een week weer trainen”, verzekert hij. Of misschien bluft hij gewoon.

Vorig jaar joeg het publiek hem toe vanwege dopingverleden.Dit jaar provoceert hij fans en atleten door hernieuwde samenwerking met controversiële coach Dennis Mitchell , twee keer veroordeeld voor doping tijdens zijn carrière en later de verkoop van verboden fondsen aan andere atleten.Met hem is Gatlin nu naar Qatar gereisd.

Coleman Challengers

Nog een Amerikaanse Noah Lyles , die dit jaar de enige was die Coleman in Shanghai versloeg, richt zich alleen op de 200e in Doha. , wiens vorm de laatste tijd erg variabel is.

Grote actie-ervaring (en 9.93 dit jaar) is gewonnen door Akani Simbine uit Zuid-Afrika, vijfde in Rio 2016 en daarna Londen 2017.

De beste Europeaan dit seizoen is 9,95 vorig jaar Europees kampioen Zharnel Hughes uit Groot-Brittannië.

Er is een drievoudige Olympische medaille Canadese Andre de Grasse (dit jaar 9.97), meer gewond dan gezond in de voorgaande twee seizoenen.

En er is ook Yohan Blake , na Bolt’s echte start van de Tegu-wereldkampioen 2011 en momenteel het beste Jamaica n.Eens wist hij honderd voor 9,69, in het huidige seizoen wist hij het voor 9,96 te realiseren.

Als een van hen echter Coleman tijdens de finale van zaterdag overtreft, zullen ze een grote verrassing maken.

“Alleen ik en Bolt zijn de winnaars van de afgelopen dertig jaar schoongemaakt,” Donovan Bailey, Golden tijdens de Atlanta Games van 1996. “Anders kwamen er honderd vast te zitten in een verwende winnaarsomgeving.”

Toegegeven, zelfs de Maurice Greene, wereldkampioen, heeft nooit een positieve test gehad van 1997, 1999 en 2001, maar in 2008 beschuldigde de New York Times hem ervan verboden fondsen te kopen.

Zal de beroemdste atletische troon in Doha vlekkeloos aan de koning worden afgeleverd?