Gepofte Polen? Ze bogen ook. Een klein land onder Triglav leeft in volleybal

Het Poolse nationale team won de laatste twee wereldkampioenschappen, in augustus wisten ze zich te kwalificeren met de Slovenen in de Olympische kwalificatie, maar werden donderdagavond verslagen in een ketel van Ljubljana met bijna 12.000 toeschouwers. “We hebben een klein hoofd verloren. En ook de juiste perceptie en het gevoel van het spel, ”zei de Belgische coach Vital Heynen. Plots lieten we ze spelen. Tot die tijd hadden we de wedstrijd onder controle, hoewel we niet speelden wie weet hoe goed. Maar we laten ze hun vleugels spreiden, ‘betreurde Heynen. Volgens hem speelden de Slovenen vier slagen, maar in plaats van een voorsprong van vier punten hadden de Polen slechts twee punten. “Eén actie, overduidelijke fout van de rechter.Op dat moment stortte het spel van Polen in als een kaartenhuis, “zei de Poolse TV TV 24.

Toen hem werd gevraagd of bronzen medailles slechts een troost zouden zijn, knikte Heynen. “We kwamen om voor goud te vechten. We moeten uitvinden wat niet werkte. Niemand wil over zaterdag praten, ‘gaf hij toe. “We hebben ze laten zien dat ze ons niet konden onderschatten. Hoewel ze Leon meenamen, die iedereen als een god beschouwt.We verdienden de finale, “zei Klemen Čebulj, een woordvoerder.

Volgens Sloveense media waren vrijwilligers ook gemotiveerd door zelfverzekerde, zelfs arrogante opmerkingen van Polen voor de halve finale.

“Ze onderschatten ons, maar we lieten ze zien in een hete ketel die de koning van Ljubljana was. Ze zeiden dat we een smal kader hadden en we waren pas zes. Maar we waren twaalfduizend, “merkte blocker Alen Pajenk op, alleen de Poolse competitie voor Radom speelend, hoeveel fans donderdagavond thuis waren. in 2015 verloren ze Serviërs. Dat wordt vandaag besloten in Parijs. “Als we zo spelen, kan niemand ons stoppen,” voegde Captain Tine Urnaut eraan toe, met 18 punten de beste speler in de winnende opstelling.Bovendien hebben Slovenen het voordeel donderdag te spelen.