Ο καναδικός προπονητής McLellan πήρε τον Έντμοντον. Η δέσμευση πραγματοποιήθηκε στην Πράγα

Το γεγονός είναι ότι η McLellan δεν έπρεπε να καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να βρει τον εργοδότη της. Δεν μίλησε σε κανέναν. Μετά την αποχώρησή του τον Απρίλιο από το Σαν Χοσέ, όπου πέρασε επτά (ως επί το πλείστον γόνιμα) χρόνια και τις δύο τελευταίες σεζόν και αξιοποιηθεί Tomas Hertl, ήταν σαφές ότι το μενού θα χύσει λίγο.

Και δεν είναι περίεργο. Ποιος δεν θα ήθελε μια ήσυχη επιτυχή ότι, αν και ποτέ δεν έφτασε το κύπελλο Stanley από το Σαν Χοσέ, αλλά έκανε δύναμη – η ομάδα από την οποία σε μερικές μπορεί να φοβάται. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η McLellan και οι Καρποί δεν παίζουν για το φετινό παιχνίδι. Έτσι ίσως πήγε στην Τσεχία ως προπονητής του Καναδά. Ήθελε στοιχημα να βρει άλλες ιδέες για να βελτιώσει τη διάθεσή του μετά τη δυσάρεστη σεζόν. Και επίσης να πάρετε ένα νέο κίνητρο.Ήξερε ότι μετά την επιστροφή του για να γυρίσετε το καρουσέλ της κερδοσκοπίας, συσκέψεις, συναντήσεις…

Ήξερε και ο Peter Chiarelli, ο νέος γενικός διευθυντής του Έντμοντον. Η McLellan ήθελε να προσλάβει, αλλά υπολόγισε ότι αρκετοί συνάδελφοι του κλάδου θα προσπαθούσαν να κάνουν το ίδιο. Έτσι δεν έχασε χρόνο και πέρασε τον μισό κόσμο για να τα ξεπεράσει.

“Πέταξα στην Πράγα γιατί ήθελα να ενεργήσω πρώτα με τον Todd. Του μίλησα κατά την πρώτη εβδομάδα του τουρνουά, όταν το πρόγραμμα δεν ήταν τόσο απασχολημένο. Είναι ο άνθρωπος που θέλαμε πραγματικά “, ανέφερε ο Chiarelli στον Τύπο της Τρίτης, όπου ο” γάμος “ανακοινώθηκε επίσημα.

Σύγκριση με το γάμο δεν είναι καθόλου έξω από το ερώτημα.Ο ίδιος ο McLellan το χρησιμοποίησε γιατί εξήγησε γιατί δεν έκανε πια μετά από συνάντηση με τον διευθυντή Oilers. “Μόλις βρείτε το σωστό, δεν χρειάζεται να πάτε σε μια ημερομηνία με άλλους”, αστειεύτηκε.

Και γιατί ήταν ο Έντμοντον; Οι λόγοι είναι περισσότερο, ο ρόλος του έπαιξε ακόμα και στην Πράγα. Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, ο προπονητής γνώριζε τον Taylor Hall και την Jordan Eberle, τους δύο βασικούς Oilers. Και η συνεργασία μεταξύ τους και της McLellan ήταν τεράστια. Και οι δύο τοποθετημένοι στα stoiximan προγνωστικα στοιχηματοσ πρώτα πέντε σημεία, Hall εισχώρησαν στην ομάδα All Star. Connor McDavid είναι η μεγαλύτερη έλξη. Ο νεαρός που πρόκειται να γίνει ηγέτης του φετινού σχεδίου μιλιέται ως ένας σωτήρας, ο νέος Crosby, ένας μελλοντικός μύθος. Ο Wayne Gretzky τον ονόμασε και τον καλύτερο κατώτερο για τα τελευταία 30 χρόνια.Και δικαίωμα στην πρώτη επιλογή είναι (για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια) μόνο Edmonton.

Η διοίκηση ενός σούπερ σταρ είναι σίγουρα το όνειρο κάθε προπονητή. Και ο McLellan δεν το έχει. “Το σκέφτηκα ήδη στην Πράγα. Μίλησα με τον McDavid και τον Crosby. Τον ρώτησα τι ήταν όταν ήταν δεκαοχτώ και ήταν υπό τέτοια πίεση. Αναρωτιόμουν τι μπορούν να διευκολύνουν οι συμπαίκτες του και ολόκληρη η οργάνωση “, δήλωσε ο καναδικός προπονητής.

Ο συμπαθητικός Todd McLellan ξεκίνησε ένα νέο στάδιο σταδιοδρομίας τον Μάιο της Πράγας. Αλλά μια εξαιρετικά απαιτητική αποστολή τον περιμένει. Το Έντμοντον ήταν τα τελευταία 8-9 χρόνια των αντιπάλων του γέλιου. Οι απελπισμένοι ανεμιστήρες έχουν χάσει την πίστη τους, μερικοί έχουν ουρλιάζοντας στο youtube.Τώρα πρόκειται να αλλάξει.