SC Heerenveen – FC Groningen 0:0

Početna Heerenveen nije uspjela potvrditi ulogu favorita protiv konkurenta Groningen i ovaj put s njim kod kuće samo da je osvojio bod nakon toga nacrtati goalless. SC nisu uspjeli osvojiti čak po treći put za redom, zbog oklijevanja Alkmaar je ostao na četvrtom mjestu s trideset i tri boda, ali treći PSV nema nestašica deset bodova. Groningen pruži svoj nepobjediv niz od pet dvoboja zaredom i deveti na dvadeset i pet bodova.

Više od dvacetitisícové publike na stadionu Abe Lenstra svakako očekuje od dvije ekipe iz gornjoj polovici tablice više, ali ne i doživljaj je bio zora. Utakmica je uravnotežena od samog početka, dominirali su napadački i obrambeni napori su prebačeni na drugi fakultet. Heerenveen dok drži loptu više od protivnika, a sigurno je imao veći apetit za tri poena, Bet-at-home klađenje a posebno u završnoj přihrávkách da škripe.

Položili prva prilika ošišan manje od pola sata nakon utakmice kada je nakon pogotka okomito poprečnog Zeneli. On je ubio svoju putovnicu koju je pretrpio u rašlje Bet-at-home zahtjevi klađenja na bližu vratnica, ali vratar Padt je pripremljen i veliki skakanje tigar okrenuo loptu udarac. Nakon što je njegov igranje mogao provesti najbolji strijelac SC Reza Ghoochannejhad, koji usput rečeno u prethodnom utakmici protiv PSV postigao hat trick, ali je njegov trinaesti pogodak u ovogodišnjem Eredivisie dodan.

Nakon sredini sa lijeve strane, pucao iz neposredne blizine tri metra u stražnjem dijelu bara, ali Padt na gol liniji bljesnula fantastičan operaciju i na kraju pustiti loptu u mrežu. Odmah nakon promjene strana stvorena Groningen u kaznenom prostoru suparnika veliku penetraciju, ali ni metak nije uhvatiti, a lopta završila izvan tri bara. U toku dva protivnika oslonio na pokušaje iz srednje udaljenosti, ova aktivnost nije dovelo do Unibet poker platforma značajnog prijetnju.

S povećanjem vremena za uživanje u sve zamućenje u kaznenom prostoru i da je vidio da oni ukazuju dovoljno snažno. Opasna Ghoochannejhada već beskorisno i pustio nakon taktičke vježbe držati nulu na njegov račun do posljednjeg zvižduka. U sljedećoj igri, spremanje Excelsior dobrodošli i oni će se smatrati favoritima, Heerenveen očekuje još jedan vrlo težak meč u Utrechtu.